Trektocht samen

Trektocht samen 

Verminderen van de werkdruk

Wanneer het ziekteverzuim binnen jouw organisatie structureel hoger dan het landelijk gemiddelde ligt, en/of in de wandelgangen met groeiende regelmaat over hoge werkdruk wordt geklaagd, is het tijd voor ons Time Management 3.0-programma.

Dit omvat een workshop van 4 uur, waarin met groepen van 20-25 managers en/of medewerkers bewustzijn wordt gecreëerd van de vier belangrijkste hedendaagse oorzaken voor die hoge werkdruk. We sluiten daarbij aan bij de ideeën van Theo Compernolle, hoogleraar psychiatrie te Leuven. Vervolgens reiken wij tools aan waarmee die druk kan worden verlaagd. Je leest meer in ons leaflet.

Versterken van verbondenheid

Echter, wanneer bijvoorbeeld uit een medewerkers-tevredenheid-onderzoek, blijkt dat dieper gelegen oorzaken bepalend zijn voor het ziekteverzuim en/of de gevoelde werkdruk, dan bieden wij een programma aan waarmee we de sfeer en bedrijfscultuur in kaart brengen die zowel bepalend zijn voor het ‘onwel-bevinden’ van individuele medewerkers, alsook het detecteren van negatief groepsgedrag. Vervolgens maken we zaken bespreekbaar en bieden instrumenten aan waarmee de onderlinge verbondenheid tussen medewerkers alsook tussen medewerkers en management kan worden versterkt.