We leven in complexe tijden, waarin verenigingen er hard aan moeten trekken om een duurzame toekomst tegemoet te kunnen zien. De grote uitdaging daarbij is, dat resultaten uit het verleden, géén garantie bieden voor die toekomst. Alleen met een actief beleid blijf je als vereniging fit.

In opdracht van de Oud Limburgse Schuttersfederatie (OLS), en met financiële ondersteuning van het Huis van de Kunsten, hebben we daartoe een programma ontwikkeld om  verenigingen te ondersteunen om fit voor die toekomst te worden, dan wel te blijven.

Dit ondersteuningsprogramma heet Samen Sterk en omvat een vitaliteit-scan en een algemene handleiding voor specifiek maatwerk dat u hier als pdf kunt downloaden. Daaraan is een groeidocument met de titel Effectief communiceren door verenigingen toegevoegd.

Om een eerste stap naar die toekomst te zetten, kunt u geheel vrijblijvend de Vitaliteit-scan invullen om te bepalen hoe fit u uw vereniging vindt. De resultaten kunnen alleen door uzelf direct na het invullen van de vragen worden bekeken. Als u daarbij uw contactgegevens invult, ontvangt u van ons binnen enkele dagen op basis van strikte vertrouwelijkheid een nadere analyse en gaan we, indien nodig en gewenst, met u in gesprek over eventuele ondersteuning.